وبلاگ

بیماری های لب از خشکی تا سرطان

بیماری لب

لب عضوی حساس در بدن است که در زیبایی صورت بسیار تاثیرگذار است.

نرم و برجسته و متحرک که باغذا در ارتباط است از تغییرات ایجاد شده روی آن می توان به وجود برخی از بیماری ها مانند کم خونی پی برد.

چرا لب ها آسیب پذیرتر از نقاط دیگر بدن هستند؟

پوست از سه لایه روپوست ، میان پوست ، زیر پوست تشکیل شده و در لایه روپوست گروهی از سلول ها پس از اینکه هسته را ازدست می دهند لایه ی نازکی بنام لایه ی شاخی را تشکیل می دهند که از لب ها در برابر میکروب ها دفاع می کند لب این لایه ی شاخی را ندارد و تمام سلول های زنده را دارا می باشد پس قدرت حفاظت آن کم تر است و همچنین این لایه باعث رطوبت هم می شود نبود این لایه باعث آسیب پذیری این قسمت می شود.

ترک خوردن لب:

حساسیت لب ها به برخی از عوامل محیطی مانند وزش باد شدید و خشکی هوا و گرما باعث ترک آن می شود که زمینه ساز التهاب شده و برای فرد باعث ناراحتی می شود.

در زیر برخی از بیماری های لب را بررسی می کنبم.

دلیل بیماری لببیماری کیلاتیس:

کیلاتیس شایع ترین بیماری است که با ورم و التهاب همراه است مهم ترین علت بروز کیلاتیس هوای گرم و خشک است که باعث تبخیر رطوبت این قسمت و به دنبال آن خشکی می شود سایر عوامل دیگر مانند حساسیت به رژلب ، قرمزی و پوسته شدن و خشکی و ایجاد ترک و شیار  روی لب می شود همچنین گرما و نور خورشید و انواع عفونت ها و عوامل ارثی نیز در بروز ترک لب موثر هستند.

لب پایین به دلیل بزرگ تر بودن ممکن است به دلیل وجود عوامل حساسیت زا یا عفونت باعث ورم شود و امکان بروز نوع حاد این بیماری را فراهم می کند با افزایش عروق قرمزتر دیده می شود و دارای ترشحاتی می شود که وجود ترشحات کنار لب منجر به تشکیل دلمه شده که فرد معمولا آن را جدا می کند و مجدد دلمه تشکیل می شود که شیار ایجاد شده بزرگ تر می شود و میکروب ها در آن جا تجمع و باعث عفونت ثانویه می شوند.

انگولر کیلاتیس:

دومین بیماری شایع  که منجر به ورم گوشه ی آن شده که در سالمندان بیشنر مشاهده می شود زیرا لب بالا و پایین به دلیل تحلیل لثه و عضله های صورت روی هم می افتد گوشه ی آن به دلیل رطوبت دهان همیشه مرطوب است و هوا می خورد که باعث ترشح قارچ مولینیا می شود در این مواقع معمولا لب یا سفیدک می زند یا لیج می شود.

حساسیت به انواع مواد:

لبها هم گاهی به مواد بیرونی و مواد غذایی و میوه ها حساسیت دارند موادی مانند انبه ، میوه های ترش و ادویه جات و فلفل ها معمولا باعث خارش و قرمزی لب می شود.

درمان بیماری لبمکیدن لب:

این ویژگی بیشتر در افراد عصبی و مضطرب دیده می شود که توسط دندان و لب بالا انجام می شود که سبب قرمزی و تغییر رنگ از قرمزی به آبی و اگر درمعرض هوا خوردن قرار بگیرد باعث خشکی آن می شود که فرد معمولا در این هنگام لب های خود را با آب دهان خیس می کند که این رطوبت باعث میلاتیس و رشد باکتری می شود.

کیست موکو:

به دلیل بسته شدن غدد بزاقی که در بالا و پایین دهان قرار دارند ایجاد می شود که در این حالت کیست سفت و نخود مانند زیر پوست رویت می شود که وقتی دچار عفونت می شود با درد و ورم و بیرون ریختن چرک وقتی که پاره می شود همراه است که قبل از عفونی شدن بهتر است جراحی شود.

لنف آدم:

غدد لنفاوی در همه جای بدن وجود دارند وقتی مجاری لنفاوی لب بسته می شود باعث وجود این بیماری می شود. آب دهان با این غدد بخورد و باعث ورم و درد و بزرگ شدن این کیست ها می شود که در واقع مجاری لنفی عفونت کرده که به آن لنفانژیت گفته می شود.

فیستول مادرزادی لب:

به صورت مادرزادی بعد از تولد به صورت سوراخ در لب پایین دیده می شود که دارای ترشح است که در نوزادان لب شکری بیشتر بروز می دهد زیرا دارای بیماری ژنتیکی هستند فیستول ارثی است و به فرزندان دیگر به صورت مساوی به ارث می رسد فیستول یا به صورت کامل است که به راحتی قابل تشخیص است یا به صورت فرو رفتگی است که راحت تشخیص داده نمی شود.

لوکوپلازی :

در این بیماری قسمتی از لب سفید و متورم که با گاز گرفتگی دچار خون ریزی و زمینه ساز سرطان لب می شود این بیماری در افراد سیگاری بیشتر مشاهده می شود زیرا عامل به وجود آمدن لوکوپلازی نیکوتین است که بیشتر در لب پایین دیده می شود.

سرطان لب:

از جدی ترین بیماری هایی که با کوچک ترین لمس منجر به خونریزی می شود که سریع به غدد لنفاوی منتقل می شود و در کبد و کلیه و سایر اندام های داخلی رشد می کند که این بیماری در افراد مبتلا به لوکوپلازی و افرادی که در معرض نور خورشید هستند شایع تر است.

لبتزریق ژل و خالکوبی :

خالکوبی دارای عوارضی است که باعث حساسیت شدید و گرانوم جسم خارجی که بدن بسیار به آن حساسیت دارد می شود.

تزریق ژل حتی اگر استاندارد باشد باعث مشکل می شود و معمولا کبودی و خونریزی و عفونت می شود گاهی ژل های غیر استاندارد به دلیل بی کیفیت بودن و قیمت پایین و وجود مواد ناخالص در آن باعث ورم این قسمت شده و قرینگی آن از بین می رود.

ژلهای استاندارد بین 8 ماه تا 1 سال کاملا حل و جذب می شوند و ژل های غیر استاندارد ممکن است مدت ها حل نشود و باقی بماند و زیبایی مصرف کننده را با مشکل مواجهه کند.

توصیه برای زیبایی لب ها:

همواره از کرم ضد آفتاب مخصوص استفاده کنید.

از مرطوب کردن لب با آب دهان بپرهیزید زیرا نه تنها فایده ای ندارد بلکه باعث خشکی و بروز مشکلات دیگر نیز هم می شود.

لب ها را با استفاده از مرطوب کننده در روزهای گرم سال مرطوب نگهدارید.

و آن ها را بعد از خوردن مواد غذایی شور و تند و ترش با آب بشویید تا زمینه ساز حساسیت نشود.

در استفاده از رژ لب افراط نکنید و بعد از استفاده از رژلب لب هایتان را با پا کننده تمیز کنید تا مواد موجود در رژ و مواد آرایشی باعث بروز بیماری نشود.

دیدگاهتان را بنویسید